Vaaliteemat


Helsinki on hieno kaupunki, mutta meidän pitää muuttaa toimintaamme, jos haluamme kotikaupunkimme säilyvän yhtenä maailman parhaista paikoista elää. Vanha sanonta think global, act local pätee nyt paremmin kuin koskaan. Fiksuilla päätöksillä teemme Helsingistä paremman ja olemme mukana ratkomassa isoja globaaleja ongelmia.

Rakennetaan kaupunkia

Yhä useampi haluaa asua tiiviisti rakennetussa kantakaupungissa. Siksi sitä tulee rakentaa lisää. Helsinkiin sopii myös nykyistä korkeampaa rakentamista, jolloin voimme säästää tärkeitä viheralueita. Hiilen poltosta pitää siirtyä uusiutuvaan energiaan.

Liikenne raiteilleen

HSL:n hallituksen jäsenenä olen nähnyt, että liikenne on suurten mullistusten edessä. Pikaratikat, sähköbussit, kaupunkipyörät ja pian myös automaattiautot muuttavat tapojamme liikkua. Meidän pitää ottaa rohkeasti käyttöön uusia ratkaisuja. Ruuhkia ja päästöjä vastaan taistellaan älykkäällä suunnittelulla, ruuhkamaksuilla sekä kohtuuhintaisella ja toimivalla joukkoliikenteellä.

Kaikki yhdessä

Helsinkiin on aina muutettu etsimään onnea ja työtä – niin muualta Suomesta kuin ulkomailta. Erilaiset ihmiset tekevät suurkaupungin. Pidetään tästä kiinni ja tuetaan niitä, jotka eivät pärjää yksin. Helsinkiin ei pidä antaa syntyä huono-osaisuuden keskittymiä. Minkään uskonnon tai ideologian nimissä ei pidä loukata ihmisten perusoikeuksia eikä -vapauksia.

Pidetään kiinni sivistyksestä

Koulutusta ja sivistystä tarvitaan näinä aikoina enemmän kuin koskaan. Varmistetaan, että kaupungin jokainen koulu on hyvä koulu. Kaupungin loistavat museot, kirjastot, työväenopisto ja nuorisopalvelut tukevat kaupunkilaisten elinikäistä oppimista ja yhdessä tekemistä. Annetaan elävälle kaupunkikulttuurille tilaa kukoistaa!

***

Ylen vaaligalleriasta voit katsoa ja lukea lisää teemoistani sekä tehdä vaalikoneen.

***

Lue myös kuntavaalien 2012 ohjelmani. Se on edelleen ajankohtainen, vaikka moni asia on saatu toteutettua.

Konkreettisista saavutuksistani kaupunginvaltuustossa voit lukea blogistani.

***

Valteman på svenska

Manifesto in English