Kuka Ville?


Yhteys: ville.ylikahri (ät) vihreat.fi, 041 516 5671.

Olen helsinkiläinen kaupunkipoliitikko. Tämän valtuustokauden olen toiminut vihreiden varavaltuutettuna, HSL:n jäsenenä ja Helsingin kaupunginmuseon johtokunnan puheenjohtajana. Koulutukseltani olen historianopettaja. Työskentelen Vihreässä Sivistys- ja Opintokeskus Visiossa opintojohtajana. Asun Punavuoressa mieheni kanssa.

Olen liberaali vihreä kaupunkilainen. Mielestäni meidän on pidettävä Helsinki avoimena ja vapaamielisenä eikä sulkeutua ennakkoluulojen vangeiksi. Helsinki ja Suomi voi henkisesti ja taloudellisesti hyvin, kun kaikki erilaiset ihmiset voivat täällä hyvin.

Olen vihreä myös siksi, että talousjärjestelmämme ja hyvinvointivaltiomme tarvitsevat uudistamista. Meidän tulee lopettaa luonnonvarojen tuhlaaminen ja ilmaston lämmittäminen – ja samalla turvata suomalaisten hyvinvointi. Tähän vihreillä on kaikista puolueista parhaat reseptit. Vanha vasemmisto haluaa takertua menneeseen kuvitellen, että kaikille on olemassa pysyvä työpaikka jossain tuotantolaitoksessa. Oikeiston arvot kilpailukyvystä ja yksilön omasta vastuusta taas ovat liian yksiviivaisen kovia.

Tässä lyhyesti taustastani ja tekemisistäni.

Myyrmäestä Punavuoreen

Synnyin Myyrmäessä vuonna 1975, ja Helsingin puolelle Vantaan ja Helsingin välistä hallinnollista rajaa siirryin vuonna 1997. Kouluni kävin Myyrmäessä, ja lukion jälkeen menin suoraan Helsingin yliopistoon opiskelemaan historiaa.

Olen asunut Helsingissä Meilahdessa ja Kampissa. Nykyään asun mieheni kanssa yhdessä Punavuoressa. Rekisteröimme parisuhteemme vuonna 2006.

Opiskelija-aktiivi

Opiskelin pääaineenani Suomen historiaa ja sivuaineina kasvatustiedettä, kansantaloustiedettä ja sosiologiaa. Graduni käsitteli suomalaisen nationalismin syntyä. Yliopistossa toimin aktiivisesti eri järjestöissä. Historianopiskelijoiden ainejärjestö Kronos tarjosi hyvää vastapainoa opinnoille. Parhaiten mieleen ovat jääneet Kronoksen näytelmäkerhon Wapaan näyttämön puskafarssit, joissa esitin monia kuolemattomia rooleja.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan politiikkaan tulin imaistuksi mukaan, kun vuonna 1999 pääsin läpi edustajistoon HYY:n vihreiden listalla. Vuonna 2001 olin HYY:n hallituksessa vastuualueinani järjestöasiat ja kehitysyhteistyö.

Historianopettaja

Jo opintoaikana tein paljon sijaisuuksia eri kouluissa, ja valmistumisen jälkeen opetin historiaa niin yläasteella kuin lukiossakin. Toimin puoli vuotta myös erityisopettajana. Opettaminen oli todella mukavaa, mutta historianopettajien työtilanne oli pääkaupunkiseudulla sen verran heikko, ettei vakituisia virkoja ollut tarjolla, vaan siirryin töihin Vihreä Sivistys- ja Opintokeskus Visioon.

Kaupunkipoliitikko

Olin ensimmäistä kertaa ehdolla kunnallisvaaleissa 2000. Niistä vaaleista jäi mieleen taistelu Makasiinien puolesta, vaikka en itse kovin tosissani kampanjoinutkaan. Seuraavissa vaaleissa minut valittiin varavaltuutetuksi ja vuoden 2008 vaaleissa nousin varsinaiseksi valtuutetuksi ja kaupunginhallitukseen, jossa toimin loppukauden varapuheenjohtajana. Lisäksi olin Helsingin työllistämistoimikunnan puheenjohtaja.

Iso osa vapaa-ajastani on kulunut Helsingin kaupungin luottamustoimissa ja vihreissä yhdistyksissä.  Olen toiminut monta vuotta Helsingin Vihreiden  ja  Etelä-Helsingin Vihreiden puheenjohtajana ja olen edelleen mukana kantakaupungin vihreässä toiminnassa.

Katso tarkemmin poliittiset luottamustoimeni CV-sivulta.

Homoaktiivi

Politiikan lisäksi olen toiminut aktiivisesti SETAssa ja monissa homojen oikeuksiin liittyvissä asioissa. Olin opiskeluvuosinani Opiskelijahomot ja -lesbot ry:n puheenjohtaja. Siviilipalvelukseni suoritin SETAssa.

Muutamia vuosia sitten pyöritimme kavereitteni kanssa suosittua Gay Club Botox -klubia. Halusimme tuoda jotain uutta Helsingin homoympyröihin. Vuonna 2010 järjestimme samalla porukalla Suomen ensimmäiset Mr Gay Finland -kilpailut, joiden tuotto luovutettiin Amnesty Internationalin hlbti-ryhmälle. Olen toiminut osakkaana ja hallituksen jäsenenä ravintola DTM:ssä neljän vuoden ajan.

Olin myös mukana homojen koulukiusaamisen puheenaiheeksi nostaneessa Kaikki muuttuu paremmaksi -kampanjassa ja kampanjan videolla (katso video You Tubesta).

Kuvassa Helsingin kaupungin ensimmäinen virallinen Pride-liputus kesällä 2010.

Vihreän Sivistys- ja Opintokeskus Vision opintojohtaja

Työssäni järjestän ja koordinoin erilaisia koulutuksia sekä vihreälle järjestökentälle että suurelle yleisölle. Työhöni kuuluu myös osallistuminen tutkimushankkeisiin. Olen ollut mukana Vision ja Vihreän liiton perustuloselvityksissä. Artikkelini perustulon historiasta ilmestyi raportissamme huhtikuussa 2007. Tammikuussa 2011 ilmestyi toimittamani kirja Onnellisuustalous, joka käsittelee vaihtoehtoja ihmisten hyvinvoinnin mittaamiselle ja edistämiselle perinteisen bruttokansantuotteen sijaan.

Pyöräilevä kaupunkilainen

Kuljen matkani aina kun mahdollista pyörällä – joskin olen huono talvipyöräilijä. Valtuustossakin olen yrittänyt parantaa Helsingin pyöräilyolosuhteita. Vapaa-ajallani teen mielelläni pitkiä pyöräretkiä nauttien Helsingin rakennuksista, kaduista ja luonnosta. Viihdyn myös kesämökillämme Satakunnassa. Parvekkeellani kasvaa kesäisin itse kylvetyt tomaatintaimet.

Lue myös mitä muut sanovat Villestä

Också på svenska

Also in English

.