Töölön läpiajoliikenne vie ulkoilun nautinnon


(mielipidekirjoitus, julkaistu Helsingin Sanomissa 23.5.2005)

Niklas Sjöblomin ottama kuva Merikannontiestä

Merikannontiellä Töölön rannassa on ollut viime viikot miellyttävää ulkoilla, sillä tie on katkaistu autoliikenteeltä putkitöiden takia.

Kerrankin pyöräilijät, kävelijät ja muut ulkoilijat ovat saaneet kulkea rauhassa Sibeliuksenpuistossa ja rantatiellä läpiajoliikenteen häiritsemättä. En usko, että Merikannontien katkaisu on aiheuttanut suuria ruuhkia muualla Töölössä.

Töölö rakennettiin puutarhakaupunginosaksi. Modernit 1930-luvun kaupunkilaiset pystyivät muuttamaan uusiin taloihin, joista oli avarat näkymät leveille kaduille ja suurille sisäpihoille. Nyt tästä idyllistä on vain muisto jäljellä.

Töölön läpi jyrää valtava läpiajoliikenne. Yksityisautot, rekat ja bussit pitävät puutarhamaisuden kaukana. Liikenne kulkee Urheilukatua, Mannerheimintietä, Topeliuksenkatua, Runeberginkatua, Mechelininkatua ja Merikannontietä pitkin.

Ehdotankin, että edes Merikannontiellä kiellettäisiin läpiajoliikenne. Näin saataisiin töölöläisten suosima rantakävely- ja pyöräilyreitti rauhoitetuksi autoilta ja rantapuisto muuttuisi turvallisemmaksi.

Ville Ylikahri
puheenjohtaja
Etelä-Helsingin vihreät