Valtuustoaloite: Yrjönkadun uimahalli auki myös kesäisin 1


Jätin tänään kaupunginvaltuuston kokouksessa aloitteen siitä, että Yrjönkadun uimahallin pitäisi olla jatkossa auki myös kesäisin. Nykyäänhän halli suljetaan jo toukokuun alussa ja avataan elokuun lopussa. Nyt jäämme odottamaan, miten virkamiehet vastaavat. Toivoa sopii, että kaupungin uusi organisaatio ja liikuntatoimen uusi johto osaa arvostaa tätä Helsingin helmeä ja toteuttaa aloitteen.

***

Valtuustoaloite Yrjönkadun uimahallin pitämiseksi auki myös kesäisin

Yrjönkadun uimahalli on todellinen Helsingin helmi ainutlaatuisen arkkitehtuurin ja tunnelmansa takia. Se on tärkeä liikuntapaikka kaupungin asukkaille ja kiinnostava kohde turisteille. Uimahallin kävijämäärät ovat kasvaneet viime vuosina.

Yrjönkatu suljetaan vuosittain toukokuun alussa ja avataan uudelleen vasta elokuun lopussa. Ajatuksena lienee, että uimarit siirtyvät kesällä uimarannoille ja maauimaloihin. Tällainen ajattelu ei kuitenkaan vastaa enää nykyaikaa eikä sitä, että kaupungin väkiluku ja matkustajamäärät ovat jatkuvassa kasvussa. Helsingissä on tarvetta keskustassa sijaitsevalle uimahallille myös kesäaikaan. Samalla kaupungin yksi hienoimmista nähtävyyksistä olisi auki parhaimman turistikauden aikana.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämmekin, että Yrjönkadun uimahalli olisi auki ympäri vuoden tai vaihtoehtoisesti kesä- ja huoltotaukoa lyhennettäisiin vastaamaan muiden uimahallien noin kuukauden mittaista kesätaukoa.

1.2.2017

Ville Ylikahri + muut allekirjoittaneet valtuutetut


One thought on “Valtuustoaloite: Yrjönkadun uimahalli auki myös kesäisin

 • Sirpa Peltonen

  Yrjönkadun uimahalli on ollut jo usean vuoden
  ajan avoinna myös toukokuussa ajalla 2.5. – 28.5.
  klo 14-20.00

  suljettuna se on ollut pääsääntöisesti 29.5. – 31.8.
  kun uimastadion ja kumpulan maauimala ovat avoinna.

  kannatan sitä,että yrjönkadun uimahalli olisi vielä kesäkuun ajan avoinna
  14-20 silti jää koko heinä ja elokuu museoviraston suojelukohteelle pakollista
  remonttiaikaa jota joka vuosi on tehtävä, syväpuhdistuksineen yms

Comments are closed.