HSL:n hallitus 3.5. – mm. mobiililipun hinta


HSL:n hallitus kokoontuu ti 3.5. Tässä esityslistan keskeiset asiat:

Lippujen hinnat Auton vapaapäivänä

Kansainvälinen autoton päivä on edelleen Helsingissä laimea auton vapaapäivä, joka ei näy juuri missään. Päivän ajan on kuitenkin halvemmat kertaliput. Viime vuosien tapaan aikuisten kerta- ja arvolippujen hinta on 1 € yhdellä vyöhykkeellä, 2 € kahden vyöhykkeen matkoilla ja 3 € kolmen vyöhykkeen matkoilla. Lasten ja alennusryhmien lippujen hinnat ovat vastaavasti 0,50 €, 1,00 € ja 1,50 €. Lisäksi päivän aikana järjestetään erilaista ohjelmaa, mm. sähkökulkuvälineiden esittelyä Iso Roballa.

Viime vuonna alennetut hinnat nostivat kerta- ja arvolippujen myyntiä 8%.

 

Mobiilipun ja tekstiviestilipun hinnat

HSL:llä on ollut vuosia käytössä tekstarilippu, joka on ollut halvempi kuin kertalippu. Viime vuonna käyttöön otettu, puhelinsovelluksen kautta toimiva mobiililippu taas on samanhintainen kuin kertalippu. Nyt hinnat halutaan yhtenäsitää ja kannustaa ihmisiä käyttämään kätevää mobiililippua. Jatkossa molemmat hinnat ovat n. 10% halvempia kuin normaali kertalippu. Tekstiviestilippu säilyy käytössä Helsingin sisäisessä liikenteessä vyöhykejärjestelmään siirtymiseen asti.

hsl_mobiililippu_iso

Lipputuote, uusi hinta ja suluissa vanha hinta

Tekstiviestilippu/Helsinki 2,90 (2,60)

Mobiililippu, sisäiset liput 2,90 (3,20)

Mobiililippu, seutulippu 5,00 (5,50)

Mobiililippu, Lähiseutu 2 5,00 (5,50)

Mobiililippu, Lähiseutu 3 7,20 (8,00)

 

Varautuminen metroa korvaavaan liikenteeseen

Länsimetro on valmistumassa aikataulussa ja aloittaa liikenteen 15.8. HSL:n täytyy kuitenkin varautua myös siihen vaihtoehtoon, että liikennöintiin tulee joku viime hetken viivästys tai uuteen tiheämpään vuoroväliin ei päästä ongelmitta. Siksi HSL pyytää tarjoukset bussifirmoilta siitä, että ne varautuvat olemaan käytettävissä aloittamaan liikenteen Kamppi-Espoo-välillä. Lopullinen hinta tälle varautumiselle ei ole vielä tiedossa.

lansimetro_sivuston_banneri_2

 

Lausunto Raide-Jokerin hankesuunnitelmasta

HSL kannattaa lämpimästi Raide-Jokeria. Bussin 550 matkustajamäärät ovat jo nyt 40 000 matkustajaa vuorokaudessa. Isommilla busseilla, liikenne-etuuksilla ja tiheämmällä vuorovälillä voitaisiin päästä jopa 65 000 matkustajaan vuonna 2025. Ennusteen mukaan ratikkalinjalla olisi kuitenkin vuonna 2025 jo 90 000 matkustajaa. Linja on siis niin suosittu, että ratikka on perusteltu. Samalla voidaan tiivistää kaupunkia.

HSL nostaa erityisesti esiin laadukkaiden pyöräliityntäparkkien tärkeyden.