Aurinkosähköä ja lähikauppoja – äänestä HOK-Elannon vaaleissa 933


Oletko HOK-Elannon jäsen? Pääset äänestämään osuuskaupan vaaleissa. Äänestys tapahtuu netin kautta tai kirjeitse 18.-29.4.

Olen ehdolla HOK-Elannon edustajistoon Helsingin vihreiden listalla numerolla 933. Haluan olla vaikuttamassa kotikaupunkini suurimpaan vähittäiskauppaan. Osuustoiminta on hieno yhtiömuoto ja vaalien kautta asiakasomistajien ääni kuuluu kaupan hallinnossa. Minulle itselleni on tärkeää, että vihreät, kaupunkilaiset äänet tulevat esiin, kun kauppaa kehitetään.

Helsingin kehityksen kannalta ei ole yhdentekevää, panostaako HOK-Elanto hypermarketteihin vai kivijalkakauppoihin. Minusta tulevaisuuden kaupan pitää tarjota hyvää palvelua kävely- ja pyöräilymatkan päässä ihmisten kodeista ja mahdollistaa tuotteiden tilaaminen myös verkossa.

Kaupalla on lisäksi suuri valta ruokavalinnoissamme. Ekologisesti kestävissä luomutuotteissa on usein suurempi kate kuin muissa tuotteissa. HOK-Elannon tulee hinnoitella tuotteensa nykyistä selkeämmin niin, että ympäristöystävälliset tuotteet olisivat edullisimpia. Ruokahävikkiä tulee estää myymällä vanhenevaa ruokaa nykyistäkin edullisemmin.

Elämme keskellä suurta energiakäännettä: uusiutuva ja hajautettu energiantuotanto lisääntyy räjähdysmäisesti. Osuuskaupalla on loistavat mahdollisuudet olla tämän energiakäänteen aallonharjalla. Ehdotan, että kaikkien kauppojen katoille asennetaan aurinkopaneelit. Kauppojen sähkönkulutus on suurta myös kesäisin, joten aurinkosähkö sopii niille loistavasti.

Vihreitä kampanjoimassa Lauttasaaressa 2012

Vihreiden kanssa kampanjoimassa Lauttasaaren S-marketin edessä vuonna 2012.

Itse en ollut ehdolla viime vaaleissa, koska olin silloin kaupunginhallituksen jäsen. Minusta ei ole hyvä, että samat ihmiset ovat edustettuina kaikissa paikoissa. Nyt kuitenkin haluan mukaan kehittämään entistä vihreämpää ja toimivampaa kauppaa. Vihreiden yhteisestä vaaliohjelmasta voi lukea enemmän vihreiden tavoitteista.

Tehdään kaupasta meidän näköisemme!

p.s. Ja ei kiitos, en halua pakasteitani pieneen pussiin.

Vihreiden slogan HOK-Elannon vaaleissa 2016.

Vihreiden slogan HOK-Elannon vaaleissa 2016.