HSL:n hallitus 18.8.


HSL:n hallitus aloittaa syyskautensa tiistaina.

Esityslistalla olevien asioiden lisäksi meille on luvattu selvitys kehäradan liikennöinnin alkukompuroinneista ja miten ne korjataan (myöhästymiset, lipunmyynti lentoasemalla).

Koko esityslista löytyy osoitteesta: http://hsl01.hosting.documenta.fi/kokous/2015400.HTM

Keskeiset asiat:

1) Bussiliikennesopimusten pidentäminen Espoossa

HSL käyttää optionsa tiettyjen linjojen sopimusten pidentämiseen.

2) Bussiliikenteen kilpailutusehtojen muuttaminen

HSL kilpailuttaa tänä syksynä 15% bussiliikenteestään. Ehtoja esitetään muutettavaksi siten, että yksi firma ei voisi voittaa kaikkia linjoja. Tällä halutaan varmistaa kilpailun säilyminen ja liian suuret muutokset, kun kilpailutettavien kohteiden määrä on niin suuri. Menettely on hankintalain mukainen ja käytössä mm. Kuopiossa. Toinen esitettävä muutos koskee sitä, miten laatupisteet määritellään Espoon uusissa liityntälinjoissa, joilla vanhaa vertailukohtaa ei ole.

3) Nobinan valitus bussilinjojen 206, 212 ja 213 katkaisemisesta Meilahteen

Nobinan mielestä HSL ei voi yksipuolisesti toimitusjohtajan päätöksellä katkaista linjoja. HSL:n mukaan muutos on niin pieni, että se on sopimuksen mukainen. Itse pidän linjojen katkaisua huonona päätöksenä ja olisin etsinyt muunlaisen ratkaisun siihen, että Keskustakirjaston työmaa vie tilaa pois Elielinaukiolta.

4) Joukkoliikenteen palvelutason seuranta

HSL seuraa sitä, kuinka suuri osa alueen asukkaista asuu hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä. Valitettavasti kehitys on ollut ruuhkautumisen ja muutamien linjamuutosten takia sellainen, että parhaan palvelun alueella asuvien ihmisten määrä on pienentynyt jo monta vuotta. Linkki tulosten yhteenvetoon: http://hsl01.hosting.documenta.fi/kokous/2015400-6-1.PDF