HSL:n hallitus 1.10.


Huomisessa HSL:n hallituksessa on luvassa mm. seuraavaa:

Lausunto Kivinokan maankäyttövaihtoehdoista
Virkistyskäyttövaihtoehto ei vaadi lisäjoukkoliikennettä, kahdesta rakennetusta vaihtoehdosta tiheämmin rakennettu mahdollistaa paremman joukkoliikenteen. Liityntäbussiliikenne lienee parasta tehdä Herttoniemeen, vaikka se vähentää linjan houkuttelevuutta keskustan suuntaan.
Osavuosikatsaus
Hyvältä näyttää, sillä tuloksesta on tulossa 13 miljoonaa budjettia parempi. Matkustajamäärät ovat kasvaneet ja bussiliikenteen kulujen kasvu ollut ennustettua maltillisempaa.
Kuntien lausunnot talousarvioehdotukseen
Vaikuttaa siltä, että kuntien lausuntojen pohjalta on helppo rakentaa vuoden 2014 budjetti. Sen sijaan vuoden 2015 ja 2016 budjeteista tulee ihan kauhea vääntö, kun silloin aloittaaa Länsimetro, Kehärata ja uusi vyöhykejärjestelmä. Lausunnoissa ollaan kriittisiä Kutsuplussaa kohtaan, vaaditaan kulukuria ja halutaan yömetrolle rahat. Nämä kaikki toiveet toteutettaneen.
Tilannekatsaus työsuhdematkalipusta
HSL-alueella oli 2012 yhteensä 65 000 työsuhdematkalipun käyttäjää. Kasvua oli vuodessa yli 10 prosenttia. Vertailuna autoedun käyttäjiä oli alueella 36 000 ja tämä määrä on ollut laskussa. Työsuhdematkalipun markkinointia jatketaan ja sääntöjä pyritään edelleen yksinkertaistamaan.
Matkustajien tyytyväisyys joukkoliikenteeseen keväällä 2013
Yleisarvosana 3,98 (1-5). Arvosana parani hieman. Tyytyväisyys metroon on laskenut ja juniin kasvanut.
BEST-tutkimuksen tulokset 2013
Helsinki on neljättä vuotta peräkkäin kansainvälisen BEST-tutkimuksen voittaja. 77% Helsingin seudun asukkaista on tyytyväisiä joukkoliikenteeseen.
Joukkoliikenteen laatututkimus keväällä 2013
HSL tarkastaa kaluston kuntoa ja laatua kahdesti vuodessa. Laatu oli nytkin pääosin hyvää, mutta poikkeuksiakin oli. Huonoimmat pisteet sai tällä kertaa linja 112 (Kamppi-Matinkylä). Paras oli linja 55 (Rautatientori- Koskela). Tutkimus tehtiin nyt myös metroissa ja ratikoissa, joissa laatu oli erinomaista. Metro sai 99,9% täysistä pisteistä.