Joudan museoon! :)


Vaalien jälkeen on käyty tiukasti eri poliittisten ryhmien välisiä luottamuspaikkaneuvotteluja. Itse en ollut niissä tänä vuonna mukana, mutta tiedän neljän vuoden takaa, että meininki on aika raadollista. Helsingissä paikat jaetaan sentaan varsin reilusti – toisin kuin Turussa, jossa Turun tauti tuntuu jylläävän edelleen.

Kaupunginmuseon logoVihreä valtuustoryhmä valitsi minut Helsingin kaupunginmuseon johtokunnan puheenjohtajaksi. Tehtävä on minulle erittäin mieluinen – enkä koe joutuvani jäähylle museoon. Toimin johtokunnan varajäsenenä kaksi kautta 2001-2008  muiden tehtävien ohessa, joten museon organisaatio on minulle jo tuttu. Museo on tärkeä rakennusperinnön vaalija. Kun Helsinkiin rakennetaan uutta, tulee rakentamisen sopia yhteen vanhan kanssa. Museo on myös saamassa uusia näyttelytiloja kaupungintalokortteleista. Kaupungin koukerot tuntien uuden museon avaamisen tiellä on vielä monta mutkaa.

Jatkan siis kunnallispoliittisia harrastuksiani ensi vuonna varavaltuutettuna ja museon johtokuntaa johtaen. Palaan myös Vihreän Sivistysliiton ja Vision kokopäiväiseksi pääsihteeriksi.

Nyt hyvää joulua ja palataan asiaan tammikuussa.