Vaalit ratkaistaan tänään


Vaalikampanja on ollut jälleen kerran tiukka rutistus, jonka aikana olen käynyt kaupunkilaisten ja muiden ehdokkaiden kanssa monia erinomaisia keskusteluja siitä, mihin suuntaan Helsinkiä tulee kehittää. Nyt kampanja on ohi ja äänestäjillä on valta päättää millaista Helsinkiä he haluavat tukea. Minun Helsinkini on avoin, ympäristöystävällinen ja nykyistäkin hauskempi paikka asua, elää ja yrittää. Tarkemmin voit lukea vaaliteeseistäni.

Nämä ovat minulle ensimmäiset vaalit, joissa olen puolustamassa paikkaani kaupunginvaltuutettuna. Kaupunginvaltuuston jäsenyys ei ole työpaikka, vaan luottamustoimi. Äänestäjltä saatua luottamusta tulee kunnioittaa ja tehdä oikeita, kaupunkia kehittäviä päätöksiä. Siihen olen kaikissa päätöksissäni pyrkinyt. Yhdelläkään puolueella ei ole valtuuustossa enemmistöä, joten neuvotteluja käydään ja kompromisseja etsitään jatkuvasti. Olen vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana löytänyt monta kertaa ratkaisun, joka on viety läpi yhdessä kokoomuksen ja demarien kanssa. Osmo Soininvaara kutsuu minua blogissaan “vihreälle ryhmälle tärkeäksi pelinrakentajaksi”.

Mitä suuremman mandaatin vihreät saavat näissä vaaleissa, sitä vahvempi mandaatti valtuustolta tulee vihreiden asioiden eteenpäinviemiseksi. Lisäksi valtuustoon tarvitaan ihmisiä, joilla on sekä tahtoa että taitoa viedä ajamiaan asioita eteenpäin. Siksi ei ole yhdentekevää, ketä valtuustoon mistäkin ryhmästä valitaan.

Pyydän luottamustasi jatkaa vihreän kaupungin rakentamista.

Olin viimeisenä kampanjapäivänä Ville Niinistön kanssa vaalimökillä.