Tehdään yhdessä Haavistosta presidentti 10


Haaviston itse tehty mainos ratikkapysäkilläRadion vaalianalyysissä joku haastateltu asiantuntija sanoi, että Niinistön viesti on ”Tule tukemaan kampanjaa”, kun taas Haaviston viesti on ”Tule tekemään kampanjaa”.

Tässä on vissi perä. Haaviston kampanja vyöryy ihmisten oman aktiivisuuden avulla Facebookin status-päivityksissä, ilmastointiteipistä tehdyissä kakkos-t-paidoissa, ratikkapysäkkeihin liimatuissa A4-mainoksissa ja Tuomiokirkon portaille piirretyissä sydämissä.

Haaviston kampanja alkoi eilen uudelleen nollasta. Nyt tarvitaan kaikki mahdollinen apu toisen kierroksen voittamiseksi.

Lahjoita rahaa
Haaviston kampanjatilillä oli sunnuntaina 0 euroa rahaa. Nyt tuhansista lahjoituksista on kertynyt jo yli 200 000 euroa. Mutta lisää tarvitaan, sillä vastapuolella on todella suuri kampanjakoneisto. Rahaa voi lahjoittaa täältä:
http://haavisto2012.fi/lahjoita/
Kampanja käyttää rahat tv- ja lehtimainontaan, tapahtumien järjestämiseen, kampanjatyöntekijöiden palkkoihin sekä esitteiden, lehtien ja pinssien painatukseen.

Osallistu katukampanjointiin eri puolilla Suomea
Haaviston kampanja näkyy eri puolilla Suomea. Kampanjaa ei voiteta pelkästään Facebookissa. Ilmoittaudu mukaan oman paikkakuntasi Doodlen kautta:
http://www.vihreat.fi/node/7259
Helsingin kampanjatapahtumat päivittyvät tänne:
http://helsinginvihreat.fi/blog/pekka-toisella-kierroksella/

Hae lehtiä ja esitteitä jaettavaksi vaalimökiltä Asema-aukiolta
Helsingissä Haaviston vaalimökki (jonka Vasemmistoliitto lahjoitti kampanjan käyttöön kahdeksi viikoksi) aukeaa huomenna keskiviikkona Asema-aukiolla. Mökki on auki arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin klo 10-18. Mökille tarvitaan jatkuvasti päivystäjiä. Mökiltä voi myös hakea esitteitä, pinssejä ja Haavisto-lehtiä jaettavaksi.

Tule mukaan videoon
Keskiviikkona 25.1. klo 10.30 – 16.00 kuvataan vihreiden toimistolla video, jossa erilaiset ihmiset tekevät kakkosen joko jollakin äänellä (rummut, marakassit, triangelit, taputukset etc.) tai sitten näyttävät kakkosen fyysisesti (sormilla, silmäniskuilla, piirtää paperiin etc.). Tule piipahtamaan ja esitä oma osuutesi videolla.

Tee pinssejä ja auta toimistoa postituksissa
Vihreiden toimistolla osoitteessa Fredrikinkatu 33 A tehdään rintamerkkejä, postitetaan materiaalia ja hoidetaan kaikkia muita mahdollisia kampanjan juoksevia asioista. Vapaaehtoisia tarvitaan. Vapaaehtoiset voivat ilmoittautua tännekin Doodlen kautta:
http://bit.ly/Pekka-toimistovapaaehtoiset

Askartele ikkunaasi jouluvaloista numero 2
Haaviston tukijoiden ikkunat ovat alkaneet muuttua valoisiksi vaalimainoksiksi, kun yhä useammat ovat askarrelleet jouluvaloista kakkosen ikkunaansa.

Tee oma Kakkos-t-paita
Torstaina  26.1. klo 18-20 askarrellaan Vihreiden toimistolla t-paidoista kampanja-aseita. Tuo oma t-paitasi ja tuunaa siitä Haavisto-paita.

Post-it-kampanja
Tällaistakin on tekeillä: https://www.facebook.com/note.php?note_id=178397262262051

Ota kuvia kakkosista
Kampanja-aktiivi Sakari Ellonen laittoi viestin: ”Ottakaa kuvia julkisilta paikoilta löytyvistä kakkosista ja lähettäkää tekijänoikeuksineen minulle osoitteeseen sakari.ellonen ät gmail.com Teen niistä kollaasin, jota yritetään saada sitten lehtiin tai vaalimainoksiin. Levittäkää sanaa! Sellainen kunnon panorama sadoista kuvista olisi todella hieno.”

Parhaillaan järjestetään myös valtavia tukikonsertteja (Ultra Bra Jäähallissa maanantaina!), teatteriesityksiä ja muita tapahtumia, joiden järjestelyihin tarvitaan varmasti apua.

Jokainen voi myös keksiä oman tavan kampanjoida. Ihmisten luovuutta ei kampanjaorganisaation taholta kahlita.

Tärkeintä on vakuuttaa oma lähipiiri niin sukujuhlissa, työpaikoilla kuin kaveripiirissä siitä, että Pekka Haavisto olisi paras mahdollinen presidentti Suomelle!

Tällä menolla kakkonen tulee olemaan ykkönen!


10 thoughts on “Tehdään yhdessä Haavistosta presidentti

Comments are closed.