Uusia haasteita


Minut valittiin Helsingin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajaksi Mari Puoskarin jättäydyttyä työkiireiden takia pois. Samalla perin Marin paikan kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana.  Tänä syksynä loppuu kauteni Helsingin vihreiden (siis yhdistyksen) puheenjohtajana. Tarkoitukseni ei siis ole haalia kaikkia puheenjohtajuuksia itselleni, vaan kierrättää pestejä ja jakaa vastuita parhaiden vihreiden perinteiden mukaisesti.

Tänä syksynä on heti edessä isoja asioita. Kaupunginvaltuusto tulee päättämään Helsingin energian investoinneista uusiutuviin energialähteisiin, kaupungin ensi vuoden budjettia valmistellaan taloudellisen epävarmuuden oloissa ja suuret kulttuuri-investoinnit keskustakirjastoon ja Guggenheim-museoon ovat hahmottumassa siten, että poliitikot voivat ottaa konkreettisiin suunnitelmiin kantaa.

Valintatiedotteessani nostin erityisesti esiin pyöräilyn ja joukkoliikenteen kehittämisen. Näen, että tiivis ja toimiva kaupunkirakenne, jossa mahdollisimman moni pystyy liikkumaan ilman autoa ympäri vuoden, on hyvän kaupungin perusta. Sen päälle rakentuvat hyvät palvelut ja monipuolinen kaupunkikulttuuri.

Tiedotteen voi lukea Helsingin vihreiden sivuilta: Ville Ylikahri vihreän valtuustoryhmän johtoon

Lisäksi Vihreä lanka -lehti teki aiheesta lyhyen jutun: Vihreän valtuustoryhmän johtoon noussut Ylikahri haluaa Helsingistä pyöräilykaupungin