Liberaali kaupunkilainen


Näissä vaaleissa on kahdenlaisia puolueita ja ehdokkaita: niitä, joita kiinnostaa, mitä ihmiset makuuhuoneessaan tekevät, ja niitä, joita se ei kiinnosta. Kuten arvaatte, itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään.

Vaalilauseeni on liberaali kaupunkilainen. Minulle liberaalius tarkoittaa seuraavia asioita:

1) Ihmisiä ei pakoteta yhteen muottiin. Ei ole olemassa perus suomalaista, vaan Suomi koostuu erilaisista ihmisistä. Jokainen saa olla oma itsensä, kunhan kunnioittaa muiden oikeutta samaan.

2) Uskontoa ja politiikkaa ei pidä sekoittaa. Lain tulee olla kaikille ihmisille sama.

3) Suomi on osa Eurooppaa ja maailmaa. Emme voi sulkeutua tänne Impivaaraan omien ennakkoluulojemme vangeiksi, vaan meidän tulee antaa ja ottaa vaikutteita maailmalta.

4) Talouspolitiikassa kannatan mahdollisimman suurta vapautta, mutta samalla pidän tärkeänä, että yhteiskunnassa on hyvät turvaverkot kaikille niitä tarvitseville.

Vaaleissa on toki kyse muustakin. Samalla kun turvaamme ihmisten vapauden, tasa-arvon ja hyvinvoinnin, tulee meidän vaalia ainutlaatuista luontoamme ja säilyttää maapallo jälkipolville. Siksi olen liberaali vihreä.

Lue koko ohjelmani Villen vaaliteemat -sivulta.

PÄIVITYS 12.4.:  Helsingin Sanomat teki jutun minusta arvoliberaalina ehdokkaana. Jutun lyhennetyn version voi lukea myös Hesarin nettilehdestä.