Ilmasto pelissä


Osallistun tänään pääkaupunkiseudun Ilmastoinfon “Ilmasto pelissä”-tapahtumaan.

Ilmastoinfo on nimensä mukaisesti pääkaupunkiseudun kuntien yhteinen infopiste, jossa jaetaan asukkaille ja yrityksille tietoa siitä, miten he voivat vähentää kasvihuonekaasupäästöjään. Toivon, että vasta avattu infopiste lunastaa siihen ladatut odotukset ja pystyy tosiaan levittämään tietoa. Vastaavista hankkeista on hyviä kokemuksia mm. Tampereelta ja Oulusta.

Erityisen tärkeää olisi saada tieto kulkemaan vanhojen kiinteistöjen omistajille, sillä niissä on suuri  energiansäästöpotentiaali. Kaupunki ja valtio pystyvät kyllä säätelemään uusien rakennusten energiatehokkuutta erilaisin määräyksin ja rakennuslupaehdoin, mutta vanhojen rakennusten korjaaminen energiatehokkaammaksi vaatii useimmiten omistajalta tietoa ja viitseliäisyyttä. Siihen toivon Ilmastoinfon auttavan.

Ilmastoinfon uudet tilat sijaitsevat Sanomatalossa.

www.ilmastoinfo.fi