Terassit auki kesäiltaisin 2


Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että Helsingin baarien terassien tulisi saada olla auki pitempään. Nykyäänhän terassit pitää sulkea klo 22 aiheuttivat ne häiriötä tai eivät. Helsingissä käytössä oleva kielto on älytön eikä sellainen ole käytössä muissa Suomen kaupungeissa.

Kaupunginhallituksessa äänestettiin Kimmo Helistön tekemästä valtuustoaloitteesta, jonka minäkin olin allekirjoittanut. Homman nimi on se, että kaupunki ei päätä ravintoloiden säätelystä, vaan sen tekee valtion alueviranomaiset. Nyt siis kaupunginhallitus päätti, että kaupunki vaatii viranomaisia muuttamaan tämä kielto. Kaupungin virkamiehet eivät ole olleet halukkaita olemaan aktiivisia tässä asiassa, mutta nyt me poliitikot vaadimme asiassa muutosta.

Helistön Kimmo on perustellut aloitettaan erinomaisesti. Miksi terassit pitäisi kategorisesti sulkea iltakymmeneltä? Ravintoloilla on joka tapauksessa anniskeluluvat, jotka voidaan ottaa pois, jos ravintola aiheuttaa häiriötä. On siis selvää, että häiriötä aiheuttavalle ravintolalle ei pidä myöntää lupaa terassille. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki terassit pitäisi sulkea klo 22.  Joka tapauksessa ravintoiden ulkopuolella käydään nykyään tupakalla, joten terassikielto on sikälikin vanhentunut.

Suomessa on vain muutamia sellaisia kesäiltoja, jolloin ihmiset haluaisivat istua terasseilla. Miksi tämä ilo pitää kieltää Helsingissä, jos sitä ei tarvitse kieltää Tampereella tai Oulussa?

Asia on nyt uudelleen valmisteltavana ja kun se palaa valtuuston päätettäväksi, lupaan äänestää liberaalin kaupunkikulttuurin puolesta.


2 thoughts on “Terassit auki kesäiltaisin

Comments are closed.