Makasiinipuistoon tulee pyörätie 2


Hyväksyessään alkuvuodesta Kiasmanpuiston, Musiikkitalopuiston ja Makasiinipuiston puistosuunnitelmat kaupunginvaltuusto hyväksyi samalla seuraavan toivomusponteni:

Kaupunginvaltuusto edellyttää, että entisen ratakuilun paikalle rakennettava kevyen liikenteen väylä jatkuu luontevasti puistossa ja että pyöräily ja jalankulku erotetaan puiston alueella selkeästi toisistaan.” (Ville Ylikahri, äänin 81-1)

Tein tämän sen takia, että puistosuunnitelmassa oletettiin kummallisesti, että alueella pyöräilevät ja erityisesti uutta ratakuilun pyörätietä käyttävät pyöräilijät voisivat muka turvallisesti kulkea puistossa sikin sokin kävelijöiden kanssa.

Aluksi kaupunkisuunnitteluvirasto ei ollut myöntyväinen muuttamaan suunnitelmia, mutta kaupunkisuunnittelulautakunta palautti ponsivastauksen uudelleen valmisteltavaksi ja nyt se kuuluu tiivistettynä näin:

Ratakuilun kevyen liikenteen väylä jatkuu Mannerheimintien itäpuolella Töölönlahden puistoalueella esteettömästi eri suuntiin. Pyörätie erotellaan jalankulusta Ala-Mannerheimintiellä ja Töölönlahdenkadun varrella. Lisäksi puistoalueelle suunnitellaan erilliset pyörätiet ratakuilusta Kiasman ja Sanomatalon pohjoispuolelle Töölönlahdenkadun pyörätielle sekä Musiikkitalon ja Finlandia-talon itäpuolitse Hesperian puiston pyörätielle.

Jee! Nyt siis puistossakin erotetaan pyöräilijät kävelijöistä. Tämä on oikeaa liikennepolitiikkaa sekä pyöräilijöiden että jalankulkijoiden kannalta! Pyöräilijät ja jalankulkijat eivät sovi yhteen.

Puisto suunnitellaan pyörätien osalta hieman uusiksi ja uusi liikennesuunnitelma hyväksytään kun se tulee ajankohtaiseksi.

Koko kaupunginhallituksen ensi maanantaina antama ponsivastaus löytyy kaupunginhallituksen esityslistalta tämän linkin takaa:

http://tinyurl.com/lz935j


2 thoughts on “Makasiinipuistoon tulee pyörätie

Comments are closed.