Antaa kaikkien liikkua tavallaan! 2


Tänään julkistettiin Suomen liikunnan ja urheilun, Setan ja monien muiden tahojen yhteiskampanja Uskalla. Kampanjan tarkoituksena on tuoda näkyväksi se, että myös urheilussa on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä. Hyvä ja tarpeellinen kampanja! Lukekaapa lisää osoitteesta www.uskalla.fi.

Helsingin kaupungin liikuntajohtaja ei kuitenkaan halunnut kampanjan julisteita kaupungin liikuntapaikoille. Lue HS:n uutinen.

Vihreä lanka kysyi minulta, mitä mieltä olen ja minä vastasin. Lue Vihreästä langasta.

Minulla on itselläni niin hirveät traumat koulun pakkopesäpallosta ja -jääkiekosta, etä olen todella herkkä tällaisille asioille. Keneltä se on pois, ettei liikunnassa aina oletettaisi kaikkien haluavan ja osaavan samoja asioita kuin muut pojat tai tytöt?


2 thoughts on “Antaa kaikkien liikkua tavallaan!

 • Stidit

  Minulla on itselläni niin hirveät traumat koulun pakkopesäpallosta ja -jääkiekosta, etä olen todella herkkä tällaisille asioille. Keneltä se on pois, ettei liikunnassa aina oletettaisi kaikkien haluavan ja osaavan samoja asioita kuin muut pojat tai tytöt?

  Liikuntatuntien joukkuepelit ovat viheliäisiä tapahtumia niille, jotka eivät niissä pärjää. Mutta tämä seikka ei kuitenkaan liity millään tapaa seksuaalisuuteen, ellei sitten vedota esimerkiksi Ralf Königin sarjakuvissa usein viljeltyyn stereotypiaan siitä, miten “Schwule können nicht Fußball spielen”.

  Sitä toivoisi tietenkin, että joka koululla olisi resurssit tarjota oppilailleen vaihtoehtoja liikuntatunneille, mutta tilat ovat usein mitä ovat.

  Kampanja itsessään on kannatettava, enkä hyväksy Rauramon päätöstä. Uskalla-julisteilla pitäisi olla muiden valistuskampanjoiden kanssa yhtäläiset mahdollisuudet saada näkyvyyttä kaupungin liikuntapaikoilla.

 • Liikkuja

  Ymmärsin Vihreän langan jutusta, että liikuntajohtajan päätös otetaan lautakunnan käsittelyyn. Toivottavasti näin todella tapahtuu ja päätöstä muutetaan, jos liikuntajohtaja ei omatoimisesti harkitse asiaa uudelleen.

  Helsingin ja Espoon liikuntajohtajien päätös ja noussut keskustelu viimeistään osoittavat, että tällaiselle kampanjalle todella on yhä tarvetta, valitettavasti.

Comments are closed.