Kaupungin strategia valmistui 2


Helsingin kaupungin strategiaohjelma hyväksyttiin viime valtuuston kokouksessa. Strategiasta tuli vihreästä näkökulmasta todella hyvä. Siellä on selkeät linjaukset ilmastonmuutoksen torjumisesta, joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen kehittämisestä sekä eri ihmisryhmien tasavertaisesta kohtelusta kaupungin palveluissa.

Itse nostin jo tammikuussa esiin Hesarin haastatelussa sen, että kaupungin työntekijöiden olisi hyvä saada koulutusta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tarpeista. Tämäkin asia sai strategiaohjelmassa nyt konkreettisen muodon. Strategiaan hyväksyttiin seuraava lause: “Kaupungin ammattilaisten on tunnettava seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ja heidän perheidensä erityistarpeet.”

Lisäksi valtuusto hyväksyi tekemäni ponnen, joka kuului näin: “Kaupunginvaltuusto edellyttää, että kaupungin työntekijöille annetaan koulutusta siitä, miten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt otetaan huomioon kaupungin palveluissa ja miten ehkäistään näihin vähemmistöihin kohdistuvaa syrjintää.”

Tämä on hieno asia. Nyt pitää vain katsoa, että strategiaan kirjatut monet hyvät asiat saadaan toteutettua. Samaan aikaan strategiaohjelman kanssa käsiteltiin kaupungin ensi vuoden budjetin raameja. Näyttää pahasti siltä, että Helsinginkin rahat loppuvat lähivuosina eikä edessä ole kuin ikäviä päätöksiä veronkorotuksista, menoleikkauksista ja/tai lainan ottamisesta.


2 thoughts on “Kaupungin strategia valmistui

 • Mikko

  Mitkäs ryhmät nyt sitten on päätetty laskea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen joukkoon?

  Olen utelias siitä, miten kaupunki aikoo tulevaisuudessa ottaa huomioon BDSM, fetissi ja polyamorisesti seksuaalisesti suuntautuneet. Onko sinulla asiasta jo jotain hyviä ideoita?

 • admin Post author

  Keskustelussamme tarkoitimme ponnella erityisesti kouluja, joissa opettajat osaisivat kiinnittää huomiota erilaisten oppilaiden kiusaamiseen sekä erilaisia terveyspalveluja, joissa esimerkiksi neuvoloissa osataan kohdata sateenkaariperheet.

  Odotetaan, millaisen vastauksen virkamiehet ponteen antavat.

  t.Ville

Comments are closed.