Ruuhkamaksut 2


Kirjoitin viimeksi, että Helsingin energiapolitiikka uudistuu. Sen jälkeen on tapahtunut vielä lisää. Näillä näkymin Keskustatunneli jää rakentamatta ja pääkaupunkiseudulle luodaan ruuhkamaksujärjestelmä.

Kirjoitin Helsingin poliittisesta ilmastonmuutoksesta kolumnin Vihreään Lankaan. Sen voi lukea täältä.

Ruuhkamaksut ovat vähentäneet liikennettä esimerkiksi Lontoossa ja Tukholmassa merkittävästi. Ennen kuin maksut otetaan käyttöön Helsingin alueella, pitää vielä selvittää, millainen järjestelmä tänne parhaiten sopii. Ei ole mitään järkeä rakentaa pelkkää tullimuuria keskustan ympärille, sillä pahimmat ruuhkat ovat nykyään poikittaisväylillä. Kehäteiden ruuhkat taas johtuvat pitkälti siitä, että poikittainen joukkoliikenne on niin huonosti toimivaa.

Tarvitsemme hyvät poikittaiset joukkoliikenneyhteydet, jotka kulkevat mieluiten raiteilla, ennen kuin voimme asettaa liikkujille lisämaksuja. Jos autoilua rokotetaan, pitää autoilulle olla vaihtoehto.


2 thoughts on “Ruuhkamaksut

  • Martti

    Sanot vähän, mutta asiaa. Koska kunnallisvaaleista tulee liikennevaalit, HeViltä odotetaan konkreettisia esityksiä joukkoliikenteen kehittämiseksi.

    Oma näkemykseni on, että samalla myös kävelykeskusta on suunniteltava uudelleen. Kunnianhimoisempi esitys kehiin, joka nojaa joukkoliikenteen parantamiseen, eikä keskustatunneliin!

Comments are closed.