HSL:n hallitus 15.4. – Länsimetron liityntäliikenne


HSL:n hallituksen kokouksessa huomenna mm. seuraavia asioita:

Runkolinjan 560 kilpailutus

Kokouksessa valitaan liikennöitsijä syyskauden alussa 2015 aloittavalle Jokeri 2 –linjalle.

 

Länsimetron liityntälinjastosuunnitelma

Koko Etelä-Espoon bussiliikenne menee uusiksi, kun metro aloittaa. Helsingissä muuttuvat Lauttasaaren ja jonkin verran Maunulan linjat. Koko esitys löytyy karttoineen pdf:nä osoitteessa http://hsl01.hosting.documenta.fi/kokous/2014362-4-1.PDF.

Lisää voi lukea myös HSL:n blogista: http://hsllansimetronliityntalinjasto.blogspot.fi/

Monen matka muuttuu vaihdolliseksi, mutta kokonaisuudesta tulee laskelmien mukaan tehokas ja toimiva. Joukkoliikenne saa uusia käyttäjiä. Metroa täydentävät selkeät ja tiheästi kulkevat liityntälinjat.

Tässä muutama nosto Helsingin alueelta:

Lauttasaareen tulee liityntälinjasto Larun keskustan metroasemalle. Sen lisäksi bussi 20 ajaa Vattuniemestä Erottajalle ja 20B Vattuniemestä Ruoholahden metroasemalle. Nämä tarjoavat yhteydet Lauttasaarentien varrella asuville, jotta heidän ei tarvitse mennä ”taaksepäin” Lauttasaaren metroasemalle päästäkseen keskustaan. Lauttasaareen on suunniteltu kaksi eri vaihtoehtoa, joista toinen on 0,8 miljoonaa euroa kalliimpi.

Kuusi- ja Lehtisaaresta lakkautetaan linjat 194 ja 195. Ne korvaa runkolinja 551 Tapiola-Pasila. Saarilta pääsee siis jatkossa keskustaan vaihtamalla metroon Otaniemessä tai ratikkaan Munkassa.

Maunulassa, Veräjälaaksossa ja Pakilassa tulee muutoksia. Linja 62 lakkautetaan ja linja 51 käännetään kulkemaan Metsälän kautta. Myös muita muutoksia tulee alueelle.

Nyt paketti lähetetään kunnille lausunnoille ja syksyllä päätetään. Mitäs pidätte?

 

Kalasatama – Fiskehamnen

Kalasataman metroaseman ruotsinkielinen nimi on nyt virheellisesti Fiskhamnen, vaikka kaupunginosan nimi on Fiskehamnen. Nolo virhe, joka korjataan, kun Länsimetro aloittaa ja kaikki matkustajainformaatio joudutaan uusimaan joka tapauksessa.

Koko esityslista tuttuun tapaan osoitteessa https://www.hsl.fi/paatoksenteko