Kiitos Pekka! 2


Pekka Haaviston presidentinvaalikampanja on ollut täynnä positiivista energiaa. Pekka on kovaa vauhtia menossa vaalien toiselle kierrokselle ja hänellä on täydet mahdollisuudet nousta Suomen tasavallan presidentiksi.

Haluan kiittää Pekkaa jo nyt.

Kiitän Pekkaa suomalaisena siitä, että hän on osoittanut, että tässä maassa ei sittenkään pärjää vain levittämällä ennakkoluuloja ja jakamalla ihmisiä eri lokeroihin. Pekka on toiminnallaan osoittanut, että maassamme voidaan käydä sivistynyttä keskustelua ja että eri taustoista tulevat ihmiset voivat kuunnella toisiaan. Pekka ei koskaan tuomitse ihmisiä ulkonäön tai taustan perusteella. Tämä pätee toki Suomen ulkopuolellakin. Siksi Pekka on niin arvostettu rauhanneuvottelija maailmalla. Kiitos.

Kiitän Pekkaa myös vihreänä puolueaktiivina siitä, että hän on palauttanut tekemisen meiningin vihreisiin. Viime kevään vaalitappion jälkeen tunnelma vihreissä on ollut alakuloinen. Tuntui, että vihreät teemat eivät enää kiinnosta ketään. Nyt Pekan kampanjan myötä ilo on palannut vihreisiin joukkoihin – ja mukaan kampanjoimaan on tullut monta uutta kasvoa Pekan kansalaisvaltuuskunnan kautta. Pekka osaa puhua ympäristö- ja ihmisoikeusasioista siten, että ne kuulostavat ymmärrettäviltä ja selkeiltä, ei miltään elitistiseltä ylellisyydeltä. Pekka on myös muistuttanut siitä, että vihreiden pitää toimia koko Suomessa ja kohdata avoimin mielin erilaisia ihmisiä. Kiitos.

Kiitän Pekkaa homona siitä, että hän on osoittanut, että homous voi olla luonteva osa ihmistä, mutta siitä ei tarvitse olla koko ajan puhumassa. Pekka mainitsi jossain haastattelussa siitä, että vaalikentillä kuulee kommentteja ”ei se homous, mutta se vihreys”. Uskon tämän. Pekan ja Antonion luonteva esiintyminen yhdessä on varmasti ollut mahtavana esikuvana monelle epävarmalle homonuorelle ja poistanut monia ennakkoluuloja. Kiitos.

Olisi hienoa, jos Suomella olisi tällainen presidentti seuraavan kuuden vuoden ajan. Kiitän tästä kampanjasta sunnuntaina piirtämällä äänestyskopissa lappuun numeron 2.


2 thoughts on “Kiitos Pekka!

  • Mikko Airto

    Pekka sanoi maanantaina Hyvinkäällä, että jossain baarissa joku mies oli alkanut kommentoida hänen puolisoaan. Toinen kaveri, sellainen baarien isohkovatsainen kanta-asiakas, oli hiljentänyt toisen viittaamalla kintaalla ja tokaisten: “No se nyt on vain parisuhde”.

    Noista kiitoksista olen samaa mieltä. Tehdäänpä nyt Peksistä presidentti.

  • Ludvig

    Kirjoitit hienosti, mutta olin näkevinäni jonkinlaisen alistuvan kannan. Jos kiittää toista tulee se yleensä jälkeenpäin. Mielestäni Pekan kampanja on vasta nyt lähtenyt nousuun: hän on menestynyt erinomaisesti tv-keskusteluissa ja saanut esiintymisestään liki kaikissa mediossa hyvää palautetta. Mielestäni tämä on todella upea asia myös homoille. Tässä on nähtävissä samaa vapautumista jota tapahtui aikoinaan Elisabeth Renin noususta presidentinvaalien yllättäjäksi. Ja sitten Tarja Halonen nappasi potin vuonna 2000, kun hänet valittiin ensimmäiseksi naispresidentiksi. Mielestäni on tärkeintä korostaa Pekan asiaosaamista ja hänen erinomaisen rauhallista karismaansa sen sijaan, että hän sattuu olemaan homo. Tietysti on monella tapaa askarruttavaa Pekan homous mutta jotenkin tuntuu siltä, että Suomi voisi olla valmis asialle. KD ja kiihkokristityt tietysti vastaustavat. Olisi todella hienoa olla historian ensimmäinen maa , jossa valtionpäänä on avoimesti homo mies, joka vielä kaiken lisäksi välittää rauhaa! Kunpa tämän saisimme läpi äänestäjille!

Comments are closed.