Helsingin Vihreillä 1000 jäsentä!


Tänään Helsingin Vihreät saavuttivat 1000 jäsenen rajan. Ja kuka sanoi, ettei politiikka kiinnosta…

Silloin kun itse liityin Helsingin Vihreisiin vuonna 2000, jäseniä oli muistaakseni noin pari sataa. Jäsenmäärä on tietysti vielä suorastaan olematon verrattuna siihen määrään ihmisiä, jotka äänestävät vihreitä Helsingissä. Viime vaaleissa saimme 65 000 ääntä.

Tänä ilta Helsingin Vihreät kokoontuvat Pasilaan syyskokoukseensa. Olen ehdolla jatkokaudelle puheenjohtajana. Tarkoitus olisi ensi vuonna jatkaa jäsenmäärän kasvattamista ja valmistautua huolella vuoden 2011 eduskuntavaaleihin.

Helsingin vihreää jäsenkenttää pitää myös käyttää hyödyksi kaupungin päätöksenteossa. Meillä on hyviä esimerkkejä siitä, miten Helsingin vihreiden pyöräily- ja viheraluetyöryhmät ovat kehittäneet ideoita ja aloitteita, joita sitten vihreät poliitikot ovat vieneet eteenpäin valtuustossa ja lautakunnissa. Nyt kun kaikkia puhuttaa Pajusen palvelujen lakkautuslista, niin on noussut yhä selvemmin tarve sille, että helsinkiläisten vihreiden paikallisyhdistysten oman alueen asiantuntemus valjastetaan hyödyksi, kun mietitään vihreää vaihtoehtoa Pajusen listalle.

Ensi viikolla päätöksenteko palveluverkosta jatkuu, kun palveluverkkotyöryhmä kokoontuu. Vihreät eivät tule kannattamaan lakkautuslistan eteenpäinviemistä, mutta lopullista muotoilua asian palauttamisessa mietitään vielä eri ryhmien välillä. Palaan asiaan ensi viikolla.