Kokoomuksen ilmastolinja eurovaaleissa on väärä 1


Eurovaalit lähestyvät. Itselleni tärkein äänestyspäätökseen vaikuttava tekijä on ilmastonmuutos. Europarlamentti on todella merkittävä toimija kansainvälisten hiilidioksidipäästörajoitusten aikaansaamisessa. Äänestän tietysti vihreitä, mutta toki olen katsellut tarkalla silmällä myös sitä, miten muut puolueet suhtautuvat asiaan.

Sekä sosiaalidemokraateissa että kokoomuksessa on fiksuja ja asiantuntevia meppejä, mutta valitettavasti puolueiden yleislinja on ollut hyvin vanhanaikaisen ja saastuttavan teollisuuden etuja ajavaa. Erityisesti kokoomuksen Eija-Riitta Korholan silmien räpsyttely ilmastonmuutoksen puolesta ja samanaikainen taistelu kaikkea ympäristösäätelyä ja uusiutuvaa energiaa vastaan on ollut täysin sietämätöntä.

Nyt Eija-Riitta on kuitenkin kohdannut voittajansa. Kokoomuksen eurovaaliehdokas, Ranskasta Suomen listalle potkittu rallikuski Ari Vatanen on kunnostautunut höpisemällä ihan omiaan ilmastonmuutoksesta. Vatasen uskomattomat aivopierut voi lukea Iltalehdestä. Miten kukaan europarlamentaarikko voi sanoa, että kylmässä kuolee flunssaan, joten lämmin on vain hyvästä?

En todellakaan suosittele kenellekään maailman tilasta huolestuneelle kansalaiselle kokoomuksen äänestämistä, sillä ääni menee huonossa tapauksessa Eija-Riitta Korholalle ja pahimmassa tapauksessa Ari Vataselle.

Vihreissä äänestäjän kuluttajansuoja on sen verran parempi, että vihreiden listalla kaikki ehdokkaat ottavat ilmastonmuutoksen vakavasti, joten listalta voi hyvillä mielin äänestää ketä vain.


One thought on “Kokoomuksen ilmastolinja eurovaaleissa on väärä

Comments are closed.